Španija: Šta je privuklo 36 miliona turista?

Izvor: Mondo, 31.Jul.2017, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Šta je privuklo 36 miliona turista?

Vlasti u Španiji saopštile su da je rekordnih 36 miliona turista posetilo tu zemlju za prvih šest meseci 2017, što je 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Foto: David Ramos/Getty Images

Zašto turisti hrle u Španiju?

Zato što su cene pristupačnije nego u ostalim evropskim destinacijama, naročito letnjim, ali i zbog toga što ostale zemlje, koje su turistički primamljive, imaju bezbednosne probleme.

Institut za statistiku saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je da je u periodu od januara do juna Španiju posetilo 36,3 miliona turista. Među njima 8,6 miliona Britanaca, kojih je ove godine došlo 9 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Turisti iz Nemačke su na drugom mestu sa 5,5 miliona poseta.

Vlada je saopštila da je Španiju u 2016. posetilo 75,3 miliona turista. Prihodi od turizma čine 11 odsto španskog bruto-društvenog proizvoda.

Da li ste vi bili u Španiji? Da li biste voleli da tamo putujete? Pišite nam o tome u komentarima...

Pročitajte i ovo:

Zašto vreme zbunjuje turiste u ŠpanijiZvanično najbolja destinacija za odmor

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.