Smak sveta: Gorska služba spasavanja jedina spremna

Izvor: NaDlanu.com, 16.Jan.2013, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smak sveta: Gorska služba spasavanja jedina spremna

Članovi gorske službe spasavanja jedini su Srbi koji su se u petak, na toliko najavljivani Smak sveta, popeli na vrh Rtnja. Oni su se bukvalno našli iznad oblaka kada su se 21.12.2012. godine popeli na vrh Rtnja.

Mnogi su pominjali ovu planinu kao mesto na kome će biti bezbedno na dan Smaka sveta. Ovi momci su imali zadatak da vode računa o ljudima za koje se najavljivalo da će se popeti na vrh Rtnja.Oni su krenuli oko 11h ujutru, prolazili kroz veoma gustu maglu, a vratili se u podnožje oko 19h. Onima koji su pristalice uživanja u toplom, penjanje po velikom snegu na vrh Rtnja ne zvuči kao uživanje, ali oni koji vole zimske čarolije, sigurno će biti ljubomorni kada vide ove slike.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.