Skopski bulevar dobija ime po Esmi Redžepovoj

Izvor: B92, 15.Jan.2018, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skopski bulevar dobija ime po Esmi Redžepovoj

Odlukom Ministarstva kulture Makedonije skopski bulevar će dobiti ime po kraljici romske muzike Esmi Redžepovoj Teodosievski u znak zahvalnosti ovoj svetski poznatoj i priznatoj umetnici koja je ostavila trajan trag na muzičkoj sceni Makedonije i sveta.

Tim povodom ministar kulture Makedonije Robert Alagjozovski primio je predsednika Humanitarnog udruženja "Esma i Steva Teodisevski" Zorana Kostovskog i dugogodišnju aktivistkinju Mirjanu Mirjana Markovski.

Kostovski je objasnio da je inicijativa da skopski bulevar dobije ime po Esmi pokrenuta je davno u saradnji sa mnogobrojnim građanima koji poštuju ovu umetnicu koja je bila i veliki humanitarac.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skopski bulevar dobija ime po Esmi Redžepovoj

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2018

Odlukom Ministarstva kulture Makedonije skopski bulevar će dobiti ime po kraljici romske muzike Esmi Redžepovoj-Teodosievski u znak zahvalnosti ovoj svetski poznatoj i priznatoj umjetnici koja je ostavila trajan trag na muzičkoj sceni Makedonije i sveta...Tim povodom ministar kulture Makedonije Robert...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.