Škola sambe Mangerija pobednica Karnevala u Riju (VIDEO)

Izvor: B92, 11.Feb.2016, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola sambe Mangerija pobednica Karnevala u Riju (VIDEO)

Škola sambe Mangerija proglašena je juče za pobednicu Karnevala u Riju, s programom u kome se slavi Marija Betanija, jedna od najpopularnijih brazilskih pevačica.

U odluci koja se grozničavo čekala u celom gradu, sudije su 18. put u istoriji nagradile ovu školu čije su boje roze i zelena. Škola, jedna od najtradicionalnijih, osnovana je 1928. u istoimenom siromašnom naselju, faveli, koja se nalazi blizu fudbalskog stadiona Marakana. Koverte članova žirija sa ocenama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 12 škola sambe koje su se takmičile za titulu "šampiona karnevala", stigle su u blindiranom kamionu u ulicu u Rio de Žaneiru duž koje su postavljene tribine za takozvani sambodrom, gde je bilo više od 40 stepeni Celzijusa.

Objava pobede dočekana je uzvicima oduševljenja. Glavni pevač škole, Siganerej, briznuo je u plač kada je objavljeno da su pobedili. Škola Mangerija je poslednji put pobedila na karnevalu 2002, sa programom folklora sa severoistoka zemlje.

Oko 4.300 igrača škole bili su poslednji koji su prošli u drugoj noći karnevalskih povorki, u ponedeljak uveče, i zagrejali su oko 72.500 gledalaca kad su se pojavili u zoru.

Marija Betanija je lično bila na jednoj od velikih platformi.

.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.