Sicilija - jedinstvena tura po jedinstvenom ostrvu

Izvor: Blic, 14.Apr.2016, 06:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sicilija - jedinstvena tura po jedinstvenom ostrvu

Ukoliko želite da lepe i sunčane majske dane provedete na nekom egzotičnom mestu, portal "Superodmor.rs" je za Vas pripremio specijalnu ponudu - Sicilijansku turu.

Ukoliko danas napravite upit, avionski prevoz i šest noćenja s doručkom platićete 475, umesto redovne cene od 505 evra po osobi.Na putovanje se kreće 11. maja, a predviđena su tri noćenja u Đardini Naksosu, jedno noćenje u Agriđentu i dva noćenja u Palermu.

Sicilija je najveće ostrvo Mediterana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje geografski pripada Italiji, ali je u kulturološkom smislu zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Ona je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasleđem pa se smatra velikim muzejem arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normansko-arapsko-vizantijske kulture i lokalnog, sicilijanskog baroka.

Sicilijanci, ponosni na svoje ostrvo, kažu da Sicilija nema potrebe da se poredi sa drugim mestima, ona je autentična. Zato se ne kaže da je Sicilija nalik nečemu, već da nešto podseća na Siciliju.

Obići ćete Taorminu koja se nalazi na brdu Monte Tauro. Ovaj grad je još poznat kao “Biser Mediterana” zbog svog geografskog položaja i šarma. Predviđena je i vožnja do Etne, simbola Sicilije, najvišeg aktivnog vulkana u Evropi. Rute na putovanju u i Sirakuza, Agriđento i obilazak “Doline hramova” iz 5. i 6., Palermo, Monreale, ali i čuveni Korleone, grad udaljen oko 60 kilometara od Palerma u unutrašnjosti ostrva.

Ovde započnite jedinstvenu turu, po jedinstvenom ostrvu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.