Avioni sa ruskim tenkovima počeli da sleću: Stigla prva isporuka u Srbiju

Izvor: B92, 28.Okt.2020, 22:04

Avioni sa ruskim tenkovima počeli da sleću: Stigla prva isporuka u Srbiju

Avioni sa tenkovima koje je Rusija donirala Srbiji sleteli su na batajnički aerodrom, nezvanično saznaje Sputnjik.

Ruska Federacija donirala je Srbiji 30 tenkova T-72MS, a prvi su već dopremljeni.

Kako je rekao doskorašnji ministar odbrane Aleksandar Vulin, tenkovi T-72 Srbija je dobila kao donaciju u okviru vojno-tehničkog sporazuma koji je postignut između predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina. On je dodao da će naše oklopne jedinice zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toj donaciji, biti „značajno unapređene i ojačane“.

U okviru vojno-tehničkog sporazuma, Srbija je od Rusije, pored ovih tenkova, dobila i druga oklopna vozila, 30 oklopnjaka BRDM-2, od kojih su neki već stigli u Srbiju.

I tenkovi i BRDM-ovi su modernizovani pre nego što su isporučeni našoj vojsci.

Ruski vojni ekspert Fjodor Boldirjov ocenio je da tenkovi T-72 koje Srbija dobija „imaju zajedničku bazu sovjetskog T-72, ali i niz zajedničkih novih komponenata i agregata ruske proizvodnje, što će im olakšati zajedničku ekspolataciju u Srbiji“.

„Za uslove Balkana, savremeniji tenkovi Srbiji nisu potrebni imajući u vidu slabosti vojski susednih država“, rekao je Boldirjov za Sputnjik.

Srbija je, u okviru vojno-tehničke saradnje, iz Rusije nabavila i avione „mig-29“, helikoptere MI-17 i MI-35, PVO sisteme „Pancir“...

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U SRBIJU POČELI DA SLEĆU AVIONI SA RUSKIM TENKOVIMA: Naša zemlja primila prvu isporuku

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020

Avioni sa tenkovima koje je Rusija donirala Srbiji počeli su da sleću na batajnički aerodrom...Ruska Federacija donirala je Srbiji 30 tenkova T-72MS, a prvi su već dopremljeni...Kako je rekao doskorašnji ministar odbrane Aleksandar Vulin, tenkovi T-72 Srbija je dobila kao donaciju u okviru vojno-tehničkog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Sputnjik: Ruski avioni počeli da sleću na aerodrom u Batajnici

Izvor: Danas, 29.Okt.2020, 00:51

Avioni sa tenkovima koje je Rusija donirala Srbiji počeli su da sleću na batajnički aerodrom, nezvanično saznaje  Sputnjik.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.