Izvor: Blic, 04.Maj.2018, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPC odlučio o troje mučenika, proglašenje u subotu

Sveti arhijerejski Sabor SPC je na zasedanju u četvrtak odlučio da u diptih (knjige) svetih Pravoslavne crkve unese prepodobnomučenika Grigorija Pećkog, mučenika Vasilija Pekara iz Peći i mučenicu Bosiljku Rajičić iz Pasjana kod Gnjilana, saopštila je televizija Hram.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPC odlučila, Srbi dobijaju tri nova sveca

Izvor: Mondo, 04.Maj.2018

Sveti arhijerejski Sabor SPC je odlučio je da u diptih (knjige) svetih Pravoslavne crkve unese prepodobnomučenika Grigorija Pećkog, mučenika Vasilija Pekara iz Peći i mučenicu Bosiljku Rajičić iz Pasjana kod Gnjilana...Foto: MONDO/Nataša Petrović ilustracija..Njihovo svečano proglašenje u...

Nastavak na Mondo...

Ovo su tri nova sveta mučenika u SPC: Odbili da promene veru pa brutalno ubijeni

Izvor: Blic, 04.Maj.2018

Sveti arhijerejski Sabor SPC je na zasedanju u četvrtak odlučio je da u knjige svetih Pravoslavne crkve unese tri nova mučenika - prepodobnomučenika Grigorija Pećkog, mučenika Vasilija Pekara iz Peći i mučenicu Bosiljku Rajičić iz Pasjana kod Gnjilana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.