Rijad: Slučaj Kašogi se desio na saudijskoj teritoriji

Izvor: Mondo, 20.Okt.2018, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rijad: Slučaj Kašogi se desio na saudijskoj teritoriji

Saudijski ministar pravde izjavio je danas da se slučaj novinara Džamala Kašogija, koji je ubijen u konzulatu te zemlje u Istanbulu, dogodio na suverenoj teritoriji Saudijske Arabije.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hasan Jamali, File Kašogi

On je rekao da će se tim slučajem baviti saudijski sudovi kad se okončaju sve procedure, javila je državna agencija SPA.

Jedna od verzija: Kašogi ubijen tokom svađe

Saudijska Arabija je sinoć saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je Kašogi ubijen u tuči sa ljudima koje je sreo u konzulatu te zemlje u Istanbulu, čime je Rijad prvi put priznao da taj novinar nije živ, nakon što je dve nedelje negirao da je umešan u njegov nestanak.

Foto: Tanjug/AP Photo/Lefteris Pitarakis

Tramp: Kašogi je mrtav, slede teške posledice!

"Istraga je još u toku, a uhapšeno je 18 Saudijaca do sada", navodi se u saopštenju saudijskog tužioca i dodaje da su savetnik Kraljevskog suda Saud el Katani i zamenik direktora obaveštajne službe Ahmed Asiri smenjeni, prenosi Rojters.

Bivši šef MI6: Evo ko je ubio Kašogija u konzulatu

Istovremeno, turski istražitelji nastoje da utvrde šta se dogodilo s telom ubijenog novinara.

Saudijska verzija događaja se umnogome razlikuje od one koju su izneli turski zvaničnici, a koji tvrde da je Rijad poslao "odred smrti" da ubije i raskomada Kašogija.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rijad: Slučaj Kašogi se dogodio na saudijskoj teritoriji

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Okt.2018

RIJAD - Saudijski ministar pravde izjavio je danas da se slučaj novinara Džamala Kašogija, koji je ubijen u konzulatu te zemlje u Istanbulu, dogodio na suverenoj teritoriji Saudijske Arabije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Rijad: Slučaj Hašogi se dogodio na saudijskoj teritoriji

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2018

Saudijski ministar pravde izjavio je danas da se slučaj novinara Džamala Hašogija, koji je ubijen u konzulatu te zemlje u Istanbulu, dogodio na suverenoj teritoriji Saudijske Arabije...On je rekao da će se tim slučajem baviti saudijski sudovi kad se okončaju sve procedure, javila je državna agencija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.