Izvor: Blic, 06.Mar.2022, 09:55

RUBLJA NIKAD SLABIJA Evropske valute pod pritiskom

Na svetskim je tržištima vrednost dolara prošle sedmice snažno je porasla, dok je kurs evra pao jer je rat u Ukrajini usmerio ulagače prema valutama koje se smatraju sigurnijim utočištima za kapital u nesigurna vremena. Dolarov indeks, koji pokazuje kretanje vrednosti američke prema ostalih šest najvažnijih svetskih valuta, ojačao je prošle sedmice više od 2 odsto, pa je u jednom trenutku dosegnuo 98,80 bodova, najviši nivo od maja 2020. godine.
Pogledaj vesti o: Kurs dinara,   Kurs evra

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ruska valuta nikad slabija

Izvor: Capital.ba, 06.Mar.2022

MOSKVA, Zbog rata u Ukrajini i sankcija,  kurs ruskog rublja pao je tokom sedmice na rekordno nizak nivo, oko 118 rubalja za dolar. foto: Agencije Ruska centralna banka oštro je povećala kamatne stope i pokušava podržati likvidnost na ruskom finansijskom tržištu, ali zbog sankcija su njezine mogućnosti...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.