Lavrov: Pozivaćemo se na pozive SAD da normalizuju odnose ne rečima, kojih je već previše, već konkretnim delima

Izvor: Vostok.rs, 18.Maj.2021, 15:12

Lavrov: Pozivaćemo se na pozive SAD da normalizuju odnose ne rečima, kojih je već previše, već konkretnim delima

Konkretni koraci Vašingtona važni su za Rusiju, rekao je šef Ministarstva spoljnih poslova Sergej Lavrov, izražavajući očekivanja od predstojećeg sastanka sa američkim kolegom, državnim sekretarom Entonijem Blinkenom. Komentarišući izjave američke strane o potrebi „stabilnih i predvidljivih“ odnosa sa Rusijom, Lavrov je primetio da su u ovom kontekstu od najveće važnosti konkretni koraci Vašingtona, a ne njegova retorika. "Ako su ovo stabilne i predvidljive sankcije, to verovatno nije ono što nam treba. Pozivaćemo se na pozive Sjedinjenih Država da normalizuju odnose ne rečima, kojih je već previše, već konkretnim delima", rekao je Sergej Lavrov , dodajući da Blinken ima sličan pristup situaciji.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov i Blinken sutra na Islandu, Bileteralni odnosi i dalje diskutabilni

Izvor: Blic, 19.Maj.2021, 01:04

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov sastaće se u sredu sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom u glavnom gradu Islanda, izjavio je večeras portparol Stejt departmenta Ned Prjs.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.