Prodaje se papin letnjikovac na severu Italije

Izvor: B92, 24.Dec.2017, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaje se papin letnjikovac na severu Italije

Planinsko odmaralište u blizini granice sa Francuskom, u kojem su papa Jovan Pavle II i njegov naslednik papa Benedikt XVI proveli neke letnje odmore, stavljena je na prodaju.

Novinska agencija ANSA je izvestila da Salezijanci (rimokatolički crkveni red) u čijem je vlasništvu, prodaju odmaralište koje se nalazi u planskom delu doline Aosta u severozapadnoj Italiji zbog poteškoća u održavanju, prenosi AP.

Papa Jovan Pavle II, koji je ceo život planinario, proveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u tom odmaralištu 10 letnjih odmora, na nadmorskoj visini od 1.300 metara, a papa Benedikt je odmaralište posetio samo dva puta.

Upravo tokom boravka u tom odmaralištu, papa Benedikt je slomio zglob ruke 2009. godine.

Na oglasu za izdavanje koji je postavljen na internet, ovo odmaralište je opisano kao "planinska vikendica Jovana Pavla II", navodi se da ima 124 kreveta i 22 kupatila i nudi "različite poglede".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prodaje se letnjikovac Jovana Pavla II sa 124 kreveta i 22 kupatila

Izvor: Radio 021, 24.Dec.2017

Planinsko odmaralište u blizini granice sa Francuskom, u kojem su papa Jovan Pavle II i njegov naslednik papa Benedikt XVI proveli neke letnje odmore, stavljena je na prodaju...Novinska agencija ANSA je izvestila da Salezijanci (rimokatolički crkveni red) u čijem je vlasništvu, prodaju odmaralište...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.