Preminuo hrvatski dirigent Vladimir Kranjčević

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2020, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo hrvatski dirigent Vladimir Kranjčević

Istaknuti hrvatski dirigent Vladimir Kranjčević preminuo je danas u Zagrebu, u 84. godini, saopštila je porodica.

Kranjčević je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu predavao dirigovanje od 1978, redovni profesor je bio od 1995, a profesor emeritus od 2014. godine.

Bio je jedan od osnivača muzičkog festivala Varaždinske barokne večeri, direktor Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu od 1994. do 2002. godine, navela je Hina.

Bio je posebno uspešan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao horski dirigent - dirigovao je mnogim horovima i orkestrima, poput mešovitog hora HRT-a, Zagrebačkih madrigalista, Simfonijskog orkestra HRT-a, a radio je i u muzičkoj produkciji RTB-a krajem osamdesetih godina prošlog veka.

Nastupao je uz Zagrebačku, Berlinsku i Beogradsku filharmoniju, Hrvatski komorni orkestar, u operama nacionalnih pozorišta u Zagrebu, Splitu i Osijeku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo hrvatski dirigent Vladimir Kranjčević

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2020

ZAGREB - Istaknuti hrvatski dirigent Vladimir Kranjčević preminuo je danas u Zagrebu, u 84. godini, saopštila je porodica.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.