Nekad deponija, sada jedna od najlepših plaža

Izvor: Mondo, 17.Jul.2016, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekad deponija, sada jedna od najlepših plaža

Danas je ova plaza poznata po staklenom kamenju, a nekada je bila deponija, zatrpana smećem.

Foto: PintScreen/YouTube

Fort Breg je zvanični naziv ove plaže u Kaliforniji, ali je poznatija pod imenom Staklena plaža. Britanski "Gardijan" je uvrstio među najlepše plaže na svetu, koje obavezno treba posetiti.

Naime, smeće, uglavnom staklo, koje su ljudi odlagali na ovoj plaži (tada deponiji) do 1967. godine, odnosili su talasi i vremenom obliikovali stakliće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << po kojima je plaža postala poznata.

Sada Staklena plaža važi za jednu od najlepših na svetu, a što se na njoj nalazi, uključujući i staklo, zaštićeno je zakonom i ne sme se uklanjati ili na neki način oštetiti.

Mnogi na ovu plažu odlaze kako bi uživali u pogledu na raznobojno staklo, a neki odlaze u potrazi sa rubinima i safirima, kojih tamo navodno ima.

Među smećem koje se nekada nalazilo na deponiji bilo je automobile, limenki, stakla i čega sve ne, a majka priroda je ovog puta na to odgovorila tako što je otpad pretvorila u veličanstvenu plažu.

Pogledajte:



Izvor: YouTube

A pogledajte i ovaj, malo življi:



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.