Mon Sen Mišel: Bajka između plime i oseke

Izvor: Prva.rs, 28.Maj.2017, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mon Sen Mišel: Bajka između plime i oseke

Iako je to zanimljiv fenomen, vrlo je opasan za posetioce. Naime, ako se nađete na putu ka planini za vreme oseke, pesak je mokar i možete da potonete u njega kao u živo blato, a s plimom, koja brzo nailazi, možete se i udaviti.
Zbog ekstremnih oseka, more se ponekad povuče i po 15 km u prolećnim mesecima, pa je ova planina na kopnu, dok se za vreme visoke plime pretvara u ostrvo okruženo morem.
Na vrhu planine nalazi se samostan svetog Mihajla i srednjevekovni grad izgrađen oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << njega. Do samostana vodi 900 stepenica. U selu danas živi manje od 50 stanovnika, a godišnje ga obiđe tri miliona turista.
Viktor Igo je rekao da je Mon Sen Mišel za Francusku ono što su piramide za Egipat.

Izvor: dnevnik.hr

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.