Mlado vino, najčistije pijanstvo

Izvor: NaDlanu.com, 20.Avg.2013, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlado vino, najčistije pijanstvo

Najbrže se tvrde, dobri poznavaoci vina napija od mladog vina. Ako spadate, u red onih koji misle da se od vina ne napija nego opija, dođite na Palić u subotu, 19. novembra na Evropski dan mladog vina.

Evropski dan mladog vina otvoriće vitezovi vinskog reda "Arena Zabatkiensis" pozdravnom rečju i ceremonijalom, nakon čega će posetioci moći da uživaju uz muziku tamburaša i mlado vino sa severa Bačke.Učešće na toj manifestaciji najavilo je više od 30 proizvođača vina i >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << rakije iz severno-bačkog regiona. Pored degustacije vina i rakije, posetioce, kako najavljuju organizatori, na objektu Velika terasa očekuju i bogati gurmanski specijaliteti.U okviru manifestacije će biti organizovana izložba dizajna i promo materijala proizvođača vina i rakije Srbije, kao i izložba promotivnih materijala u turizmu Srbije i dodeliće se priznanja za najbolje u tim oblastima.Predviđen je i prateći stručni program za izlagače, kao i prezentacija nove turističke mape vina i destilerija Vojvodine.Na kraju manifestacije biće proglašeni najbolji promotivni materijali, dizajn ambalaže i etiketa vinarija i i destilerija Srbije u okviru dela Festivala tržišnih komunikacija "Promofest - Travel".Manifestaciju će upotpuniti i stručni program za izlagače kao i prezentacija nove Turističke mape vina i destilerija Vojvodine.Ako pitate enologe oni će vam reći da je mlado vino nešto što je globalni trend. Mlado vino je ono koje se najbrže uvini i koje je spremno za konzumiranje s jeseni, dok su druga još u procesu vrenja. Zato se ovo vino zove još i Svatovac jer se pije u vreme svadbi. Ono se pije u godini berbe, a treba da se popije do Uskrsa i smatra se za vino koje izaziva najčistija pijanstva. Na ideju da proizvode ovo vino prvi su došli francuski vinari iz okoline Liona, iz oblasti Božole, 40-tih godina prošlog veka, tačnije 1935.godine, jer su hteli da naprave takozvano prirodno, neindustrijsko vino.I naravno dobro se provedite, ali ako popijete neku kap više vina nikako ne vozite.Jezero Palić

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.