Ministarka: Zašto poskupljuju putarine

Izvor: Mondo, 16.Nov.2016, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka: Zašto poskupljuju putarine

Prethodnih deceniju i više putevi nisu održavani na najbolji način i zato je novac od povećanja putarina potreban jedino i isključivo za održavanje auto-puteva i puteva prvog reda, kaže ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Odgovarajući na pitanja novinara zašto poskupljuju putarine, Mihajlović je najpre rekla da one nisu devet godina povećavane, te da su Putevi Srbije zahtev za poskupljenje uputili Ministarstvu finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << još pre sedam meseci, ali da odluka nije tada doneta, jer je Vlada bila u tehničkom mandatu.

Kako kaže, poskupljenje je odobreno isključivo da bi se putevi održavali, a o visini putarina, dodaje, odlučiće Ministarstvo finansija.

"Koliko će biti povećanje, odluku će doneti Ministarstvo finansija. Mi kao ministarstvo to podržavamo, jer to treba da se dogodi", rekla je Mihajlović, ocenivši da država investira u izgradnju modernih i kvalitetnih puteva, a takvi putevi traže održavanje.

Putarine definitivno poskupljuju

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Putarina verovatno skuplja 10 odsto

Izvor: Beta, 16.Nov.2016

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da to ministarstvo podržava poskupljenje putarine jer je taj novac potreban isključivo za održavanje auto-puteva i puteva.Ona je na konferenciji za novinare rekla da se očekuje da putarina poskupi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.