Izvor: Blic, 24.Apr.2024, 10:44

MILANOVIĆ NEĆE BITI MANDATAR Lider SDP: Odustali smo od njega

Predsednik Socijaldemokratske partije (SDP) Peđa Grbin potvrdio je da je ta stranka odustala od aktuelnog šefa države Zorana Milanovića kao mandatara za sastav nove hrvatske vlade i ponovio potrebu konstituisanja Sabora radi kontrole HDZ-ove izvršne vlasti u tehničkom mandatu, jer bi, kako kaže, pregovori o formiranju nove vlasti mogli da potraju mesecima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Preokret u Hrvatskoj: SDP odustao od Milanovića, srpska stranka "koči" Plenkovićev novi mandat

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2024

ZAGREB – SDP je odustao od toga da mandatar za sastav nove vlade bude Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, koji je tokom izborne kampanje, nako što je zakazao parlamentarne izbore, na iznenađenje svih najavio da će s pozicije predsjednika biti ujedno mandatar za sastav nove vlade.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.