Lončar: Dve zdravstvene ustanove izlaze iz kovid sistema

Izvor: B92, 12.Avg.2020, 11:06

Lončar: Dve zdravstvene ustanove izlaze iz kovid sistema

Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije, kao i Institut za reumatologiju, od danas izlaze iz kovid sistema, kaže Zlatibor Lončar.

Navodi da će se u naredna četiri dana u te dve zdravstvene ustanove obavljati dezinfekcija.

Posle sastanka sa direktorima kovid bolnica, Lončar je najavio da je u planu da iz kovid sistema uskoro izađe i Institut za ortopediju na Banjici.

Lončar je naveo da će se Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije, kao i Institut za reumatologiju, vratiti u normalan proces rada i da od danas neće više primati kovid pacijente.

Ministar je rekao da u svim kovid bolnicima u celoj Srbiji ima dovoljno mesta.

Lončar je naveo da je na današnjem sastanku dogovoreno da se polako vraća sistem u normalne tokove, odnosno u nonkovid bolnice.

"Sledeći koji će ići u smanjenje kovid pozitivnih, odnosno koji će ostati bez tih pacijenta je Banjica, koja je neophodna za dalji rad i pokušavamo da sistem vratimo za potrebe koje su neophodne za sve pacijente", rekao je Lončar.

Sve više pacijenata koji su preležali koronu javlja se sa problemima na plućima i na srcu i on moraju da budu adekvatno zbrinuti, jer ne mogu da se upućuju u kovid bolnice, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, on je rekao da se za pacijente koji su preležali kovid-19, a koji se sada javljaju sa problemima na plućima i na srcu, moraju obezbediti odgovarajući kapaciteti.

"Moramo da ih ozbiljno zbrinemo, da pregledamo i da vidimo o čemu se radi sa tim pacijentima", rekao je Lonncar.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dve bolnice izlaze iz kovid sistema, Arena nastavlja da prima pacijente

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2020

Klinika za dermatovenerologiju KCS i Institut za reumatologiju izlaze iz kovid sistema, dok će se prijem pacijenata u Areni nastaviti, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica...Zlatibor Lončar je, govoreći za Dnevnik RTS-a, rekao da ove dve bolnice više...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.