Lisabon - dragulj Pirinejskog poluostrva

Izvor: Prva.rs, 24.Jan.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lisabon - dragulj Pirinejskog poluostrva

Lisabon, grad koji se prostire preko brda koja gledaju na Rio Tejo, nudi vam mogućnosti koje se i očekuju od glavne atrakcije jedne zemlje. Tu su gotske katedrale, fantastični manastiri i muzeji, koji su deo pejzaža ovog grada, i prava poslastica onima koji vole da se upuštaju u otkrivanje istorije jedne zemlje.
Dok vas blistavi žuti tramvaji voze po krivudavim ulicama grada, građani Lisabona šetaju starim četvrtima, kao što to rade već vekovima.
U međuvremenu, u drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << delovima grada, posetioci i lokalno stanovništvo uživaju u kafeima iz ere 1930-ih godina ili šetaju obalom, na kojoj se jednom proslavljao povratak Vaska da Game. Iako je istorija ove zemlje i grada veoma stara, njihov duh je i dalje mlad.
Tome će posvedočiti brojni restorani u distriktu Bairo Alto, u kojima možete uživati u izvanrednom izboru muzike od džeza, preko regea i elektronike do fadoa koji ispunjava vazduh zabavom koja traje do jutarnjih časova.
Noćni klubovi nalaze se svuda po gradu i sasvim prigodno koriste stare prostore, bilo da se nalaze na rečnim dokovima ili u vilama iz 18og veka.
Jednostavno morate da odete, vidite i osetite!

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.