Krevet sa pogledom na polarnu svetlost (FOTO)

Izvor: B92, 06.Nov.2016, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krevet sa pogledom na polarnu svetlost (FOTO)

U ovom odmaralištu doživećete jedinstveno i nezaboravno iskustvo ako ga posetite u vreme sezone polarne svetlosti, s pogledom iz kreveta upravo na nju.

Arktičko odmaralište Kaksklautanen u svojoj ponudi nudi staklene iglue iz kojih se noću pruža nezaboravan pogled na polarnu svetlost. U ponudi postoje dve vrste iglua. Kelo stakleni iglu nešto je veći i može primiti četiri osobe, a osim spavaće sobe u staklenom delu, ima i privatnu saunu, kamin i kuhinju.

Nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "običniji" stakleni iglu za dve osobe sadrži samo spavaću sobu s nezaboravnim pogledom i toalet. Sauna i kupaonica su u drugoj zgradi. Za ovo nezaboravno iskustvo najniža cena za noćenje je 455 dolara.

Ovi iglui iznajmljuju se za sve vreme trajanja sezone polarne svetlosti, što znači od 20. avgusta do kraja aprila.

Ovo odmaralište smešteno je 250 kilometara severno od arktičkog kruga u finskom Laplandu. Od 1973. organiziraju turističke ture i nude smeštaj u svojim specijalizovanim apartmanima.

Kod njih je moguće otići i na lov na polarnu svetlost, vožnju sankama, safari sa irvasima, pecanje na ledu, a u blizini je i imanje Deda Mraza.

Pogledajte i video.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) POGLED ZA PAMĆENJE: U staklenom igluu iz kreveta pratite polarnu svetlost. Cena? Sitnica

Izvor: Kurir, 07.Nov.2016, 12:59

...Arktičko odmaralište Kaksklautanen u Finskoj u svojoj ponudi nudi smeštaj u staklenom igluu iz kog se noću pruža nezaboravni pogled na polarnu svetlost U ponudi postoje dve vrste iglua Kelo stakleni iglu nešto je veći i može primiti čak četiri osobe, a osim spavaće sobe u staklenom delu,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.