Kad neko umre u ovom selu, zameni ga - LUTKA!

Izvor: Prva.rs, 10.Jul.2016, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad neko umre u ovom selu, zameni ga - LUTKA!

Populacija lutaka u Nagoru nekoliko puta premašuje broj žitelja ovog izolovanog planinskog mesta.
Cukimi Ajano provela je godine praveći više od 350 lutaka koje danas 30 preostalih stanovnika sela podsećaju na njihove bližnje koji su preminuli.
“Otkad sam počela da pravim lutke, više nisam sama. Svakog dana neko dođe da me poseti”, rekla je 67-godišnja Ajano koja se takođe bavi grnčarijom.
Ajano živi sama otkad su njeni roditelji umrli.
Pravila je lutke svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << suseda, prijatelja, članova porodice, a u međuvremenu je takođe napravila jednu koja predstavlja nju.
Selo je oduševilo brazilskog fotografa i režisera Roberta Maksvela, koji je u Nagoro došao sa ciljem da ovekoveči kamerom ovo neobično mesto.
Maksvelova velika interesovanja su tradicionalna kultura, lokalne zajednice i imigracija.

Izvor: b92.net

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.