Izvor: Blic, 10.Jun.2019, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I DOBAVLJAČI SU KREDITORI Preduzeća uzimaju kratkoročne pozajmice

Srpska privreda je prošlu godinu završila sa dobitkom od 499,7 milijardi dinara, ali su joj lane, za razliku od 2017. godine, finansijske aktivnosti donele gubitak od 52,3 milijarde dinara. Privredna društva su nastavila da se zadužuju, pa su tokom 2018. na kamate potrošila 76,5 milijardi dinara. Kreditirali su se i odlaganjem plaćanja svojih dobavljača, pokazuje nedavno objavljen izveštaj o poslovanju privrede Agencije za privredne registre.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobavljači kao kreditori: Srpske firme uzimale kratkoročne pozajmice

Izvor: B92, 10.Jun.2019

Beograd -- Srpska privreda je prošlu godinu završila sa dobitkom od 499,7 milijardi dinara, ali su joj lane finansijske aktivnosti donele gubitak od 52,3 milijarde dinara...Privredna društva su nastavila da se zadužuju, pa su tokom 2018. na kamate potrošila 76,5 milijardi dinara...Kreditirali su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.