Izvor: Blic, 04.Jan.2024, 12:57

"Druže, kako?!" Rekorder u celoj eks Ju: Već 12 godina na bolovanju a prima platu

Svake godine sve više ljudi je na bolovanju. Prošle godine – rekordnih 56.128 zaposlenih. Izgubljeno je više od 20 miliona kalendarskih dana. Koje su anomalije sistema pacijenata? Naš bolnički sistem ne poznaje vremensko ograničenje i stoga je neuporediv u Evropi. Takav sistem u Evropi poznaje samo Bugarska. Izostanak sa posla osiromašuje zdravstveni fond. Da li znamo rešenja?

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rupa u zakonu stvorila rekordera koji je već 12 godina na bolovanju

Izvor: B92, 04.Jan.2024

Takav sistem u Evropi poznaje još samo Bugarska...U Sloveniji je prošle godine rekordnih 56.128 zaposlenih bilo na bolovanju...Time je izgubljeno više od 20 miliona kalendarskih dana...Razlog tome je što slovenački bolnički sistem ne poznaje vremensko ograničenje i stoga se ne može porediti s...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.