Izvor: Blic, 17.Maj.2023, 00:51

Danas je Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, koji se obeležava 17. maja, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog istaklo je važnost prevencije diskriminacije prema LGBTI+ osobama i podseća da svi ljudi imaju jednaka prava, bez obzira na seksualnu orijentaciju, rodni identitet, pol, rod i polne karakteristike.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podrška Hila borbi protiv homofobije, bifobije i transfobije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2023

Ambasador SAD Kristofer Hil izjavio je danas da je Srbija na polju borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije napravila napredak i ocenio da ta borba, koja mora biti nastavljena, nigde na svetu nije laka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Danas je Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije

Izvor: Piplmetar.rs, 17.Maj.2023

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, koji se obeležava 17. maja, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i socijalni dijalog je istaklo važnost sprečavanja nasilja da se diskriminiše i ima posebnu pažnju. prava, bez obzira na pol orijentacije, rodni identitet , pol,...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.