Izvor: Blic, 16.Avg.2022, 16:49

"Bristol" će uskoro zasijati starim sjajem

Silaskom Beograda na reke i izgradnjom Beograda na vodi, savsko priobalje ponovo je postalo glavno mesto gradskih dešavanja, kakvo je bilo u ono romantično doba s početka 20. veka, kada je Savamala bila centar mondenskog života u prestonici. Jedan od glavnih simbola tog vremena, remek-delo čuvenog srpskog arhitekte Nikole Nestorovića – hotel „Bristol“ – vraća se na mapu najotmenijih mesta u Beogradu i sprema se da zasija sjajem kakvim nije odisao decenijama unazad.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hotel u kome su nekada odsedali i članovi svetski poznate porodice Rokfeler, vraća se na mapu najotmenijih mesta: "Bristol" će uskoro zasijati punim sjajem

Izvor: Blic, 16.Avg.2022

Na restauraciji fasade kultnog beogradskog hotela, koji se danas nalazi u okviru Beograda na vodi, angažovano je 16 vrhunskih umetnika, kao i trojica od preostalih pet likorezaca u Srbiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.