Bez punog novčanika ne nosite bikini na Majorki

Izvor: Prva.rs, 17.Maj.2014, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez punog novčanika ne nosite bikini na Majorki

Vlasti Majorke uvele su zabranu nošenja kupaćih kostima van plaža i bazena. Razlog za uvođenje ovakvog propisa jesu, kako to i obično biva, žalbe.
Naime, radnici kafića, restorana i prodavnicama žalili su se nadležnima da im je neugodno kada se po njihovim objektima šetaju gotovo goli turisti.
Novouvedeni zakon, važi i za lokalno stanovništvo ali i za tursite.
Pored pravila o oblačenju, na Majorki su doneta i pravila o zabrani nošenja staklenih flaša na plažu, kao i vožnja bicikla po trotoaru.
Zamenik gradonačelnika Palme, izjavio je da da zabrana vezana za kupaće kostime ima za cilj očuvanje "harmonije i civilizovanosti" i naglasio da ne zna ni za jedno veće odmaralište u kom je dozvoljeno nošenje kupaćih kostima u javnosti, van plaža. 
Prošle godine Majorka je zabranila ispijanje alkohola na javnim mestima, u nadi da će plaža Playa de Palma postati mesto na kom će ljudi uživati u sportu i gastronomiji, umesto u ispijanju "kanti sangrije na ležaljkama". 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.