Ako vam je do smeha pravac na Čivijadu

Izvor: Vesti-online.com, 12.Sep.2013, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako vam je do smeha pravac na Čivijadu

U Šapcu danas počinje 45. "Čivijada", manifestacija koju organizatori najavljuju kao "belosvetski vašar humora i satire". Manifestacija koja će trajati do 14. septembra, ime je dobila po nadimku Šapčana "čivijaši", koji je po predanju nastao kada su lokalne šaljivdžije izvukle držače točkova, čivije, knjazu Milanu Obrenoviću.

"Čivijada" lek protiv stresa  

Manifestacija počinje "čivijaškim časom" u šabačkim osnovnim školama i podizanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zastave "Čivijaške republike", a nastavlja se nizom manifestacija čija je osnovna tema humor i satira. U sklopu trodnevnog programa održava se i najveći regionalni karneval.

 

Prvog dana manifestacije održaće se takmičenje učenika osnovnih škola u brzom jedenju šampita, karneval kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika, izložbe karikatura i karnevalskih fotografija, a biće dodeljene i nagrade najboljim aforističarima, piscima humoreski i karikaturistima.

 

Prvi dan manifestacije završava se koncertom čačanske grupe "Stari grad" u centralnoj gradskoj zoni.

 

Prema rečima organizatora, Turističke organizacije grada Šapca, na konkurs za najbolju karikaturu, aforizam i humoresku pristiglo je "sedam kilograma štampanog materijala".

 

Drugog dana manifestacije, u petak 13. septembra, održaće se takmičenje u pripremanju kotlića, izložba fotografija starih šabačkih kafana i dečji karneval dok će slovenački duvački sastav "Pihalna godba" završiti dnevni program.

 

Dečji čivijaški karneval predvideo je nastupe 15 grupa iz šabačkih osnovnih škola i vrtića kao i nastupe grupa iz Beograda, Čačka, Požege, Vrnjačke Banje i doma za gluvu i nagluvu decu iz Kotora.

 

Trećeg dana "Čivijade", u subotu 14. septembra, održaće se veliki karneval, sa oko 1.000 učesnika iz 16 zemalja među kojima su gosti iz Albanije i Mađarske koji prvi put gostuju u Srbiji, utakmice između glumaca i konobara, novinara i političara i izložba venecijanskih maski.

 

"Čivijada" se završava proglašenjem predsednika "Čivijaške republike" a ove godine na tu funkciju izabrani su, kao kopredsednici, autori humorističke emisije "Državni posao" Dejan Ćirjakov, Dimitrije Banjac i Nikola Škorić. Posle proglašenja predsednika na centralnom gradskom trgu održaće se koncert Dejana Petrovića i "Big benda".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ako vam je do smeha pravac na Čivijadu

Izvor: Dzungla.org, 12.Sep.2013

U Šapcu danas počinje 45. „Čivijada“, manifestacija koju organizatori najavljuju kao „belosvetski vašar humora i satire“. Manifestacija koja će trajati do 14. septembra, ime je dobila po nadimku Šapčana „čivijaši“, koji je po predanju nastao kada su lokalne šaljivdžije izvukle...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.