Ako ćete u Budvu na more, evo koliko vam para treba

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako ćete u Budvu na more, evo koliko vam para treba

Ako još niste odlučili kuda ćete na letovanje, možda vam ova računica pomogne da "prelomite". Evo kakve su cene u Budvi ove sezone.

Budva je crnogorska metropola turizma i statistika neretko pokazuje da su upravo srpski turisti njeni najbrojniji gosti, kao i na celokupnom crnogorskom primorju.

Prema poslednjim podacima, od januara ove godine do danas Budvu je posetilo 55.583 gostiju iz Srbije koji su ostvarili 421.292 noćenja.

Ankete koje Turistička >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << organizacija Budve sprovodi među svojim posetiocima pokazuju da je Budva čest izbor zbog blizine našoj zemlji, raznolikih plaža duže cele rivijere, brojnih dešavanja i manifestacija po kojima je prepoznatljiva.

Ipak, za većinu jedan od presudnih faktora pri izboru destinacije za odmor je novac. Pregled cena u  ugostiteljskim objektima pokazuje da Budva ima ponudu za svačiji džep.

Tako, u zavisnosti od kvaliteta, sobu sa kupatilom u privatnom smeštaju možete naći i po ceni od 7 evra.

Apartman za porodicu (2+2) koštaće vas od 35 evra dnevno pa naviše, kao i smeštaj u hotelu sa 3 zvezdice sa doručkom u dvokrevetnoj sobi.

Što se restorana tiče, kuvani ručak u većini možete obezbediti po cenama koje se kreću od 3,80 do 5,00 evra, dok polupansion (doručak i večera) u mnogim restoranima košta između 9 i 12.

Cene pića u lokalima i hotelima kreću se od 0,49 do 1,30 evra za kafu recimo, dok sokovi ili pivo koštaju od 1,49 do 2,70 evra.

Ukoliko u Budvu dolazite svojim autom, treba da znate da će vas parking koštati od 0,60 do 1,50 po satu u zavisnosti od lokacije.

Kada je reč o budvanskim kupalištima voda na svakom je prve kategorije. Na njih 9 nema plažnog moblijara, a na onima na kojima ga ima, ležaljka i suncobran koštaju od 7 evra pa naviše, s tim što se od 17 sati set za plažu ne naplaćuje.

Pročitajte: Morska voda u Crnoj Gori ODLIČNOG kvaliteta

U Budvi 14 plaža ima plavu zastavicu što je simbol najviših ekoloških standarda.

Ukoliko vam je uz plažu i sunce važno da tokom odmora uživate i u zbivanjima zabavnog, muzičkog ili pak kulturno-umetničkog karaktera, Budva ima bogat manifestacioni kalendar za posetioce svih interesovanja i uzrasne dobi.

Grad teatar koji ove godine traje do 30. avgusta, a tu su i "Dečji dani" od 12. do 16. avgusta u Petrovcu, Petrovačka noć 23. avgusta, Etno večeri od 2. jula do 29. avgusta, a dobra zabava nastavlja se i u postsezoni, pa je za početak septembra najavljen Festival duvačkih orkestara, a u Rafailovićima goste 15. septembra očekuje Fešta na plaži.

Pogledajte kako je na Mogrenu:



Izvor: MONDO/www.mondo.me

A evo i još priloga sa najlepših crnogorskih plaža...

... Pržno:



Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

... Galija:



Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

... Jaz:



Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

... Tivat:



Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

... Kamenovo:



Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Tangi na sutomorskoj plaži "ni za lijek"!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.