Velika bela ajkula ubila ronioca na zapadu Australije

Izvor: Studio B, 22.Okt.2011, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika bela ajkula ubila ronioca na zapadu Australije

Velika bela ajkula ubila je jednog američkog ronioca na zapadu Australije, nedaleko od grada Perta, i to je drugi smrtonosni napad na tom području za 12 dana, rekli su pripadnici policije i očevici.

Sa broda koji je prevozio ronioce, jedan očevidac je spazio "veliku količinu mehurića" kako izbija iz vode pre no što se na površini pojavilo telo 32-godišnjeg čoveka sa očigledno fatalnim povredama, rekao je predstavnik policije u državi Zapadna Australija.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << njegovim rečima, dva očevica sa istog broda videli su ajkulu od tri metra i opisali je kao - veliku belu.

Napad se dogodio na 500 metara od Rotnest ajlenda, turističkog raja na 18 kilometara od popularne plaže Kotslou u Pertu gde je pre 12 dana, po svoj prilici od iste vrste ajkule, nastradao jedan plivač.

Australijske vlasti nisu mogle da kažu da li je Amerikanca ubila ista ona ajkula za koju se veruje da je 10. oktobra odvukla pod vodu Brina Martina (Bryn Martin), starog 64 godine, dok je, kao i svakog jutra, plivao od plaže do bove udaljene 350 metara od obale.

Martinovo telo nije nađeno, ali njegove pocepane kupaće gaće, koje su nađene na dnu mora u blizini bove, ukazuju na velike čeljusti ajkule kakva je i ona koja je kasnije napala Amerikanca.

Policija ukazuje da su vremenski uslovi prilikom oba napada bili identični - bilo je oblačno - i da su kao takvi pogodovali ajkulama.

Ovo je četvrti smrtonosni napad ajkula u Zapadnoj Australiji za 14 meseci.

Velike bele ajkule mogu dostići dužinu od šest metara i težinu od 2,3 tone. U Australiji, gde im je glavno stanište, zaštićene su zakonom.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velika bijela ajkula ubila ronioca

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Okt.2011

KANBERA - Velika bijela ajkula ubila je jednog američkog ronioca na zapadu Australije, nedaleko od grada Perta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ronioca pojela ajkula u Australiji

Izvor: Mondo, 22.Okt.2011

Velika bela ajkula usmrtila je danas 32-godišnjeg američkog ronioca u australijskoj državi Zapadna Australija, saopštila je policija.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.