Afro-festival u Beogradu 25-27 juna

Izvor: B92, 23.Jun.2010, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afro-festival u Beogradu 25-27 juna

Tradicionalni "Afro festival" koji će biti održan od 25. do 27. juna u Muzeju afričke umetnosti počeće tribinom pod nazivom "Adrenalin Afrika" o doprinosu Afrike pop-kulturi u 20. veku i o muzičkim pravcima koji su se poslednjih decenija iskristalisali na tom kontinentu.

Izvor: Blic


Iste večeri biće prikazan i film A Visit To Ali Farka Toure koji govori o životu malijskog gitariste, pionira desert bluza Alija Farka Turea, a istovremeno pruža uvid u različite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kulture i narode koji žive između pustinje i reke Niger u severnom Maliju, najavljeno je iz Muzeja afričke umetnosti.

U subotu, 26. juna biće održan "Afrički bazar" - prodajna izložba umetničkih i zanatskih predmeta, maski, skulptura u kamenu i drvetu, rukom pravljenih i bojenih tkanina, slika, nakita i dekorativnih predmeta za enterijer.

U okviru izložbe, koja je u toku, "Frizerske i berberske table Afrike" autorke Nataše Njegovanović Ristić, za 26. i 27. juni, je najavljen program "Dobar frizer ovde!" - demonstracija afro-stilova friziranja, uz učešće Afrikanki i beogradskih frizera koji će posetiocima kreirati afro-imidž. Najavljeni su i specijalni gosti koji će posetiocima kanirati motive iz riznice afričkog bodi art-a.

Najznačajniji dan Festivala je "Durbar" - dan prijateljstva, muzike i plesa.

Posetioci će, 27. juna, imati priliku da uživaju u bogatstvu afričke kreativnosti kroz simbole kao što su kente iz Gane, kasai velvet u Kongu, đelaba i kaftan sa severa Afrike, egipatske raznobojne arabeske, indigo tkanine iz Gvineje, štampani tekstil iz Angole.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.