13 korisnih saveta za putovanja koje vam još niko nije dao!

Izvor: Prva.rs, 16.Jul.2014, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

13 korisnih saveta za putovanja koje vam još niko nije dao!

 
1. Mnogi zaboravljaju punjače za telefone i laptopove u hotelima. Ako ste vi vaše zaboravili kod kuće, pitajte na recepciji hotela i verovatno ćete se pozitivno iznenaditi.
2. Koristite privatnu pretragu (incognito/private window) kada kupujete avionske karte preko interneta: sajtovi za putovanja često prate vaše aktivnosti i mogu da povećaju cene karata ako primete da ste ranije posećivali sajt ili kupili kartu.
3. Kada rezervišete karte za dve osobe, kupite kartu pored prozora i pored prolaza- većina ljudi neće želeti da sedi u sredini, osim ako let nije u potpunosti bukiran, što znači da ćete imati ceo red za sebe. Čak i ako neko rezerviše mesto u sredini, neće mu ni najmanje smetati da se zamenite za mesta, tako da ćete moći da sedite zajedno.
4. Najbolje vreme za kupovinu jeftinih avio-karata je sreda popodne.
5. Zamotajte odeću umesto da je složite- ušteda mesta u koferu, a i stvari se neće gužvati.
6. Koristite Google mape i kada niste na internetu- ako znate da će vam biti potrebna mapa i kada nemate pristup internetu, ukucajte „ok maps“ u pretraživač Guglovih mapa i mapa će biti sačuvana.
7. Šifre za internet bez plaćanja- šifre za internet u kafićima, restoranima, hotelima i barovima, često mogu da se nađu na Foursquare-u ili Yalp-u. A nekada jednostavno možete da pitate.
8. Stavite telefon na „airplane mode“ kada ga ne koristite- sačuvaće vam bateriju i brže će se puniti
9. Stavite pamučnu blaznicu u čvrsti puder- tako se neće slomiti
10. Da biste sačuvali kragnu od košulje, u nju možete da stavite kaiš.
11. Za tablete možete da upotrebite praznu kutiju od tik-tak bombona.
12. Ako se plašite letenja, rezervišite mesto pored krila aviona- turbulencije će delovati manje zastrašujuće.
13. Ne čekirajte torbe osim ako ne morate- uštedećete vreme, a i nećete brinuti da li će prtljag biti oštećen ili izgubljen, piše dobreprice.rs.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.