10 popularnih zimskih festivala u Evropi

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2018, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 popularnih zimskih festivala u Evropi

Gradovi Starog kontinenta su se potrudili da razbiju monotoniju hladnih dana organizovanjem zanimljivih manifestacija, pa tako u Danskoj možete videti ledene figure, a u Francuskoj građevine od citrusa.

Zima ne mora da bude najdosadniji deo godine, posebno ako volite da putujete, jer se širom Evrope tokom najhladnijih dana organizuju najraznovrsniji festivali. Srpski telegraf izdvaja 10 popularnih zimskih manifestacija na Starom kontinentu.

24. 11. 2018. - 6. 1. 2019.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Zimu u belgijskom gradu Brižu ulepšava festival skulptura koje kreiraju najpoznatiji svetski umetnici. Skulpture su glavni razlog zbog kojeg je Briž jedan od najposećenijih gradova u Belgiji tokom zime.

29. 11. 2018. - 20. 1. 2019.

Amsterdam u toku mračne zime oživi u toku spektakularne egzibicije na otvorenom koja se zove Festival svetlosti. Manifestacija, sedma po redu, traje 53 dana i u centru Amsterdama okuplja najpoznatije svetske umetnike koji koriste svetlost kao vid izražavanja.

31. 12. 2018.

Hogmanaj je škotska reč koja se odnosi na poslednji dan u godini i smatra se jednim od najboljih novogodišnjih dočeka na svetu. Više od 100.000 ljudi se svake godine okupi u glavnom gradu Škotske i u Novu godinu ulaze uz neverovatan vatromet.

1. 1. 2019.

Holanđani imaju običaj da početak nove godine obeleže skokom u vodu. Prvog jutra Nove godine, na više od 60 lokacija moguće je prisustvovati ovoj nesvakidašnjoj atrakciji, ali je najveća na plaži u Sheveningenu, gde više od 10.000 hrabrih Holanđana prvi put u novoj godini uskoči u slanu vodu.

29. 1. 2019.

Spada u red najpoznatijih festivala vatre na svetu i održava se u Lerviku, jednom od najbitnijih lučkih gradova u Škotskoj. Festival je svojevrsna proslava vikinškog nasleđa i tradicionalne muzike, a najinteresantniji događaj je bacanje zapaljenih baklji na tradicionalni vikinški brod.

1. 2. - 24. 2. 2019.

Zimski džez festival u Danskoj traje tri nedelje i posetiocima nudi skoro 500 nastupa danskih i inostranih izvođača na 100 bina širom države.

16. 2. - 3. 3. 2019.

U francuskom priobalnom gradu Mentonu će biti održan festival na kojem će prisutni moći da vide neverovatne i nesvakidašnje kreacije napravljene od limuna.

16. 2. - 5. 3. 2019.

Svake zime maske i šarene parade simbol su Venecije. Simpatične gradske uličice, Trg Svetog Marka i gondole preplavljeni su učesnicima jednog od najvećih karnevala u Evropi.

2. 3. 2019.

U toku karnevala centar u Ljubljani postaje domaćin raznim plesnim grupama, šarenim paradama i maskiranim učesnicima koji iz godine u godinu privlače sve veći broj ljudi.

1. 4. - 7. 4. 2019.

Svake zime skijaški centar Tirolean u Austriji organizuje jedinstveni događaj koji kombinuje adrenalin zimskih sportova i najpoznatije komičare na svetu. U toku ove nedelje organizuju se stend ap nastupi, žurke do zore i nastupi muzičkih komičara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.