Trstenik evakuisan, na Korčuli izgorjelo 500 hektara šume

Izvor: Cafe.ba, 21.Jul.2015, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trstenik evakuisan, na Korčuli izgorjelo 500 hektara šume

KORČULA - Stanovništvo naselja Trstenik na hrvatskom poluostrvu Pelješac skoro je potpuno moralo biti evakuisano jer se rano jutros vatra približila kućama uprkos naporima vatrogasaca, javili su hrvatski mediji.

Od sinoć oko 23.00 časa gori gusta borova šuma u dužini od dva kilometra.

Zbog vatre koja je buknula i nedaleko od mjesta Pijavičino pedesetak mještana moralo je napustiti kuće.

Na terenu su sve raspoložive vatrogasne snage, a pomoćnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << glavnog vatrogasnog komandira za obalu Tomislav Vuko rekao je da je na mjesto požara stiglo više desetina vatrogasaca iz Zadra i Šibenika i da se radi punim kapacitetom.

"Očekujemo da bi požar trebalo da stavimo pod kontrolu do popodneva", kaže Vuko.

Teška je situacija i na području Smokvice na Korčuli, gdje je požar planuo tokom vikenda, a vatra je do sada progutala više od 500 hektara guste borove šume.

Vatrogasni komandir Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović kaže da je požar na Korčuli i dalje aktivan, te da su vatrogasci uspjeli zaustaviti jedan dio požara.
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Hrvatska: Nastavlja se borba sa požarima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jul.2015

Hrvatski vatrogasci se i dalje bore s velikim požarima na poluotoku Peljašac i otoku  Korčuli u kojima je izgorjelo više od 900 hektara površine, ali su kuće zasad obranjene i nema nastradalih...Uz vatrogasce i mještane, u gašenju požara sudjeluju  vojni avioni i helikopteri...Požarišta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.