Takmičili se najbolji obarači ruke iz Srbije i Bugarske

Izvor: B92, 10.Dec.2018, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičili se najbolji obarači ruke iz Srbije i Bugarske

Internacionalno takmičenje u sportskom obaranju ruke, četvti po redu "Lazarev megdan", održano je u Trsteniku.

Na takmičenju koje je organizavao mesni klub "Huk" nastupila su 22 takmičara iz Srbije i okruženja.

Nenad Smiljković, predsednik Saveza Srbije u sportskom obaranju ruku rekao je za Tanjug da su se potrudili da ovogodišnji "Lazarev megdan" izgleda kao ostala slična svetska takmičenja.

Ove godine je takmičenje u Trsteniku, inače, bilo posebno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer su koplja ukrstili takmičari Srbije i Bugarske.

"Sa Asimom Todorovim, predsednikom Svetske federacije, odlučeno je da reprezentacije Srbije i Bugarske nastupe jedna protiv druge, i da odmere snage. Pošto su to dve najjače selekcije na Balkanu, želeli smo da vidimo ko je najboilji kad je reč o sportskom obaranju ruke", rekao je Smiljković.

Reprezentaciju Srbije predvodio je Vladimir Savić iz Trstenika. On je rekao da je kvalitet naših takmičara na svetskom nivou, te dodao da su poslednja dva meseca intenzivno trenirali, spremali se i proučavali bugarske takmičare i njihovu tehniku.

"Srbija je pri vrhu u sportskom obaranju ruke. Fenomenalno se nosimo sa svetskim obaračima ruke i u narednom periodu preuzimamo sam vrh, bar kada je reč o Evropi", rekao je Savić.

Aleksandar Ćirić, predsednik opštine Trstenik, koja je jedan od organizatora "Lazarevog megdana", rekao je da je veoma ponosan na takmičare u obaranju ruke iz ovog grada.

"Ovo je jedini sport u kojem je Trstenik centar dešavanja. Najveće zasluge imaju naši takmičari koji vredno treniraju i donose medalje sa međunarodnih takmičenja. Pre nekoliko godina je organizovan i jedan ovakav turnir koji opštine Trstenik pomaže. Time popularizujemo sportsko obaranje ruke, promovišemo zdrav sport i mnogo više mladih ljudi se priključuje", rekao je Ćirić.
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Žene snagom obaraju ruku, a lepotom obaraju s nogu

Izvor: Večernje novosti, 10.Dec.2018

Trstenik bio četvrti put domaćin međunarodnog turnira u sportskom obaranju ruke "Lazarev megdan" MEČEVI u sportskom obaranju ruke nikad nisu bili gledaniji nego na međunarodnom turniru "Lazarev megdan", koji se ovog vikenda po četvrti put održao u Trsteniku. Lepe takmičarke...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.