Sajam tehnologija: Roboti za novu energiju

Izvor: S media, 07.Apr.2011, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam tehnologija: Roboti za novu energiju

ROBOTI, laseri, mašine, nove ideje i rešenja u svim oblastima industrije, čak i jedna podmornica za dvoje u stilu Žila Verna.

Sve to predstavilo je ove nedelje 6.500 izlagača iz 65 zemalja u Hanoveru, na najvećem svetskom Sajmu tehnologija i inovacija.

Roboti za rad u industriji

Na površini veličine 23 fudbalska terena, u 27 hala, na 13 sajamskih manifestacija, izloženo je više od 5.000 izuma primenjivih u industriji. Među hiljadama >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izlagača uspeli smo da nađemo i dva štanda sa srpskim privrednicima. A holding „Prva petoletka“ iz Trstenika sam je zakupio štand .

Savršeni konobari - roboti

- Dolazili smo i ranijih godina, ali u okviru nastupa Privredne komore Srbije. Ovog puta niko osim nas nije bio zainteresovan - kaže, za „Novosti“, Goran Vuković, direktor „Prve petoletke promet“. - Važno nam je da se pojavimo ovde, da se sretnemo s poslovnim partnerima, ali i da se upoznamo s nekim novim, potencijalnim kupcima.

„Petoletka“ u Hanoveru nudi svoje pumpe, motore, delove za mašine, od kojih 70-80 odsto već izvozi na evropsko tržište.

U posetu sajmu, u organizaciji Prokredit banke, došla je i grupa privrednika i Srbije, koji su u 2010. godini, na tradicionalnom konkursu ove banke, izabrani za probiznis lidere.

Bogate zemlje predstavile su se na nacionalnim štandovima, a dominira Nemačka, ne samo kao zemlja domaćin, veći i kao najjača industrijska sila u Evropi. Brojni su i Kinezi, Italijani, Turci, a ovogodišnja zemlja partner - Francuska, dovela je više od 230 izlagača.

(Novosti)
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.