WRC 2020, ACI Rally Monza – Sebastien Ožie i Žilijen Ingrasia 7. put prvaci sveta

Izvor: AutoBlog, 06.Dec.2020, 17:03

WRC 2020, ACI Rally Monza – Sebastien Ožie i Žilijen Ingrasia 7. put prvaci sveta

Bravo za francusku posadu „tojote jaris WRC“, 37. godišnjeg Sebastiena Ožiea i njegovog suvozača, 41. godišnjeg Žilijena Ingrasiu. Pobedili su srećno na teškom Reliju Monca 2020 i po SEDMI put postali reli šampioni sveta……zaista veliki uspeh i to u godini kada je sve bilo poremećeno zbog pandemije Kovida. Drugo mesto u šampionatu sveta 2020 je osvojio odlični ali sasvim malerozni Britanac, 31. godišnji Elfin Evans, takodje sa „tojotom jaris WRC“. Propustio je kolosalnu priliku, da ostvari briljantan uspeh karijere i osvoji prvi put titulu svetskog prvaka. Ipak, i ova vicešampionska medalja mu je najveći dosadašnji rezultat, uzimajući u obzir i titulu u WRC Akademiji 2012. i vicetitulu u WRC 2, 2016. godine. U konkurenciji...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

07.12.2020 ::: Rally Monza 2020 - Ogier pobedio i slavio sedmu šampionsku titulu

Izvor: AutoMagazin, 07.Dec.2020, 10:30

Pobedom na ACI Rally Monza u Italiji, Francuz Sebastien Ogier proslavio je novu šampionsku titulu u FIA Svetskom reli šampionatu. Posle titula u Volkswagenu i Fordu, Ogier je uspeo i u Toyoti da postane svetski šampion - ukupno sedmi put..

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.