Turčin švercovao preko 20 kilograma heroina

Izvor: juGmedia, 25.Jan.2013, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turčin švercovao preko 20 kilograma heroina

PREŠEVO – Zajedničkom akcijom carine i policije, u sredu uveče  na graničnom prelazu Preševo je  otkriveno preko 21 kilogram heroina, u rezervnom točku džipa kojim je upravljao turski državljanin Kalić Ali (44).Državljanin Turske koji je upravljao džipom marke „Toyota Land Cruiser„, nemačkih registarskih oznaka, pokušao je da prokrijumčari 21.152 grama heroina, sakrivši drogu u rezervni točak, saopšteno je iz uprave carine. On je putovao sam na relaciji Turska >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << – Nemačka, gde je na privremenom radu.

Zahvaljujući mobilnom skeneru kojim raspolaže Uprava carina bilo je moguće proveriti sumnje granične policije i carinika. Nakon što je vozilo upućeno na detaljan pregled skenerom, snimak je potvrdio da je rezervni točak ispunjen mnoštvom manjih paketa, za koje se ispostavilo da sadrže heroin vrhunske čistoće, čija se vrednost procenjuje na oko pola miliona eura.

“ Policija i carina je pronašla 39 paketa od po 540 grama. Turskom državljaninu je određeno policijsko zadržavanje, a istraga je u toku“, rekao je Zorin Zogović vršilac funkcijevišeg javnog tužioca u Vranju.

Droga i njegov džip predati su u dalju nadležnost policiji.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Preševo: 21 kg heroina u rezervnom točku

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2013

Više od 21 kilogram heroina pronađeno tokom noći na graničnom prelazu Preševo. Droga bila sakrivena u rezervni točak džipa, kojim je upravljao turski državljanin...Droga pronađena u rezervnom točku  ..Na graničnom prelazu Preševo tokom noći je otkriveno više od 21 kilogram heroina, koji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.