Tojota, Nisan, Honda prekinule proizvodnju u Kini

Izvor: NaDlanu.com, 18.Sep.2012, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tojota, Nisan, Honda prekinule proizvodnju u Kini

TOKIO, 18. septembra 2012. (Beta-AFP) - Tri vodeća japanska proizvodjača automobila - Tojota, Nisan i Honda, prekinuli su u utorak ili u potpunosti ili delimično svoju proizvodnju u Kini gde su planirane nove demonstracije protiv Japana oko spornih ostrva u Istočnom kineskom moru.

TOKIO, 18. septembra 2012. (Beta-AFP) - Tri vodeća japanska proizvodjača >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << automobila - Tojota, Nisan i Honda, prekinuli su u utorak ili u potpunosti ili delimično svoju proizvodnju u Kini gde su planirane nove demonstracije protiv Japana oko spornih ostrva u Istočnom kineskom moru.Tojota je saopštila da je zaustavila deo svojih fabrika u Kini, Nisan da je privremeno prekinut rad u dve od tri fabrike, a Honda je prekinula rad u svojih pet fabrika za sklapanje automobila zbog straha za bezbednost osoblja.Portparol glavnog japanskog proizvodjača automobila, Tojote, rekao je agenciji Frans pres da je bezbednost zaposlenih glavni prioritet.On je naveo da će "neke fabrike i neki kooperanti raditi danas, a neki neće, i da će svako odlučiti u zavisnoti od situacije".
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antijapanski protesti širom Kine

Izvor: B92, 18.Sep.2012

Peking -- Desetine hiljada Kineza ponovo su danas protestovale tražeći od Japana da ne menja status spornih ostrva u Istočnom kineskom moru...Datum ovog novog talasa demonstracija, koje su podržale vlasti, podudara se sa godišnjicom "incidenta u Mukdenu", koji je 18. septembra 1931. poslužio kao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.