Ruska kompanija u rad pustila prvi evropski SAMOVOZEĆI TAKSI! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2018, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska kompanija u rad pustila prvi evropski SAMOVOZEĆI TAKSI! (VIDEO)

U mladom gradu Inopolisu.

Mladi ruski grad Inopolis, koji se nalazi u blizini Kazanja, dobio je prvi u Evropi taksi servis sa samovozećim automobilima.

Kompanija Jandeks i vlada ruske republike Tatarstan potpisali su sporazum o razvoju saobraćaja prevoznim sredstvima bez vozača. U sistemu se nalaze dve autonomne "tojote prius", koje će moći besplatno da koriste stanovnici ovog ruskog univerzitetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << grada.

Ruska konkurencija Tesla Motorsu: KALAŠNJIKOV PRAVI ELEKTRIČNI AUTO! (VIDEO)

Korisnici će moći da uđi ili izađu iz vozila na pet lokacija u gradu, a maksimalno se mogu prevesti tri putnika, jer će na mestu vozača sedi inženjer koji prati ponašanje vozila i može reagovati u slučaju opasnosti.

Inače, Inopolis je izabran i zbog činjenice da je u pitanju jedan od centara ruske IT industrije centar ruskih gradova budućnosti. Iako je osnovan pre samo šest godina, a status grada dobio pre četiri, Inopolis poseduje kompletnu gradsku infrastrukturu koja je bitna za pokretanje jednoj ovakvog serisa.

Inače, Jandeks je u junu testirao samovozeći automobil od Moskve do Kazanja. Vozilo je trebalo 11 sati da pređe put od 780 kilometara, a 99 odsto vožnje odvijalo se u automatskom režimu, piše portal rbc.ru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.