Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2016, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popusti i praznici pogurali prodaju automobila u SAD

DETROIT - Veliki popusti i praznično raspoloženje pogurali su prodaju automobila u SAD u novembru, čemu je takođe pomogla i šoping groznica za Crni petak, saopštili su danas proizvođači.

Prodaja najveće američke automobilske kompanije Dženeral motorsa (GM) porasla je za 10,2 odsto u novembru na godišnjem nivou, dok se prodaja Forda povećala za pet odsto, prenosi agencija Frans pres.

Tojota je prijavila rast prodaje od 4,3 odsto i takođe je izrazila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << optimizam u pogledu decembarske prodaje.

"Svi ekonomski pokazatelji ukazuju na znatno povećanje optimizma u pogledu stanja američke ekonomije, kako potrošačkog tako i poslovnog, što nastavlja da pomaže automobilskoj industriji SAD", izjavio je glavni ekonomista GM-a Mustafa Mohatarem.

Kompanija FCA je, međutim, prijavila pad prodaje od 14 odsto u odnosu na novembar 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.