FLiX - prevoz do aerodroma u Srbiji i regionu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Mar.2021, 15:59

FLiX - prevoz do aerodroma u Srbiji i regionu

Prevoz sa adrese do lokalnih aerodroma Sofija, Beograd, Niš, Skoplje i drugi. Takođe, prevoz je moguće organizovati kako do turističkih centara u zemlji i regionu tako i do bilo koje druge, željene destinacije.

FLiX obavlja prevoz vozilima "toyota" u ekonomik i biznis klasi. Sva vozila su, po potrebi, opremljena za vožnju u planinskim uslovima. Na zahtev putnika obezbeđujemo dečija sedišta, koja se ne naplaćuju.

Svi naši vozači su obučeni i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za konverzaciju na engleskom jeziku.

Detaljnije informacije i rezervacije dostupne su - ovde.

Glavni grad republike Bugarske – Sofija ima međunarodni aerodrom koji datira iz 1937. godine. Terminal I koji je izgrađen još tada i dalje je u upotrebi. Sa Terminala I na Terminal 1 poleću i sleću avioni niskobudžetne kompanije Wizz Air. Kako odlazni tako i dolazni terminal su pokriveni wi-fi mrežom kao i skromnijim ugostiteljskim sadržajem. Unutar dolaznog terminala se nalazi i "Tax free Shop".

Aerodorm u Sofiji; foto: Vulić MiroslavNoviji, Terminal 2, izgrađen pre desetak godina je mnogo komforniji, kvalitetnijih sadržaja, sa koga I nakoji sleću avioni skoro svih evropskih avio kompanija, i dalje, počev od Lufthanse, preko Air France-a, British Airways-a pa do Catar Airways-a. Mali je broj zemalja u Evropi u koje se iz Sofije ne može stići direktnim letom.

Ukoliko se kojim slučajem desi da se nađete na pogrešnom terminalu, nema mesta panici jer na svakih 30 minuta saobraća besplatan kružni Shuttle Bus, koji Vas može odvesti na željeni terminal.

Vožnja od Niša do Sofije, u idealnim usluvima, traje tek nešto više od dva sata i obavlja se celom dužinom evropskim koridorom E80. Tokom letnje i zimske sezone, praznicima i vikendima potoji mogućnost zadržavanja kako na graničnom prelazu Gradina, sa srpski strane, tako i na graničnom prelazu Kalotina, sa bugarske.

Prevoz obavljamo i do zimskih centara u Bugarskoj kao što su Bansko, Pamporovo, Borovec, mada je moguć dogovor za bilo koju drugu destinaciju u republici Bugarskoj.

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu je najveći i najprometniji aerodrom u regionu.

Aerodorm u Begradu; foto: Vulić MiroslavDiretktnim letovima sa ovog aerodroma moguće je stići do većine evropskih prestonica i pojedinih turističkih centara na starom kontinentu. Aerodrom Beograd se može pohvaliti i jednim prekookeanskim letom, do Njujorka, za koji let Air Serbia, koja je ujedno i dominantni korisnik ove vazdušne luke. Takođe, u sezoni, nije zanemarljiv broj čarter letova koji saobraćaju ka Grčkoj, Turskoj, Kipru...

Do aerodroma "Nikola Tesla", u neposrednoj blizini Beograda, iz Niša se stiže za dva i po sata lagane vožnje evropskim koridorom E75, ili kako ga u Srbiji nazivamo, auto-putem Niš-Beograd.

Postoje par interesantnih činjenica kada je Aerodrom "Konstantin Veliki" Niš u pitanju. Jedna od njih je da je prvi aerodrom u Srbiji, ili kako ga je Vojvoda Putnik nazvao neposredno pred Prvi svetski rat, Vazduhoplovna Komanda Kraljevine Srbije, bio smešten kraj Niša. Takođe, specifičan je podatak da se terminal aerodroma u Nišu nalazi na svega 2,5 km od niške Tvrđave, koja predstavlja najznačajniju znamenitost najvećeg grada jugoistočne Srbije koja je smeštena u samom centru grada.

Sa niškog aerodroma je moguće odleteti u preko dvadeset gradova Evrope, koji mnogi putnici koriste kao tranzitni aerodrom zbog povoljne cene karata, jer sa

njega obraćaju najveće evropske niskobudžetne kompanije RyanAir i WizzAir.

AirSerbia takođe ima veliki broj linija po veoma povoljnim cenama koje vode ka Nišu.

Aerodrom "Konstantin veliki" u Nišu je odlična prolazna baza za sve ljubitelje zimkog odmora zbog neposredne blizine skijališnih kompleksa na Kopaoniku i Staroj planini.

Međunarodni Aerodrom Skoplje nalazi se uz sam auto-put E75, na nekih petnaestak kilometara od Skoplja, prestonice republike Severne Makedonije. Veliki je broj avio-linija ka gradovima Evrope koje je moguće koristiti sa ovog aerodroma.

Putovanje od Niša do međunarodnog aerodroma u Skoplju traje dva sata. U sezoni treba uzeti u obzir prelazak granice Tabanovci, na kome zadržavanje zbog gužvi u letnjem periodu može biti značajnije.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.