Daihatsu sprema manji automobil

Izvor: B92, 21.Feb.2011, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daihatsu sprema manji automobil

Japanski proizvođač automobila Daihatsu za 2013. godinu najavljuje manji jeftini kompaktni automobil za tržište jugoistočne Azije.

Toyotina podružnica najavljuje da će 2013. godine početi da proizvodi jeftin automobil u Indoneziji. Ovo vozilo prodavaće se u regionu jugoistočne Azije.

Daihatsu planira da razvije energetski efikasno vozilo u Indoneziji i da se oko 70 odsto proizvedenih primeraka prodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pod Toyotinom značkom.

Priča se da će ovaj automobil imati motor zapremine između 800 i 1000 ccm i da će biti manji od malog sedana Toyota Etios koji je namenjen indijskom tržištu.

Daihatsu već ima fabriku u Džakarti u kojoj je moguće proizvoditi 280.000 vozila godišnje, međutim, ova kompanija planira da uloži još 20 milijardi jena da sagradi novu, u kojoj će se proizvoditi 100.000 jedinica godišnje.

Toyota i Daihatsu zauzimaju prvo i drugo mesto na listi najprodavanijih auto-marki u Indoneziji.

Saznajte zašto Daihatsu odlazi sa evropskog tržišta
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.