Zakazan sastanak Nikolić-Jahjaga?

Izvor: B92, 21.Jan.2013, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakazan sastanak Nikolić-Jahjaga?

Priština, Beograd -- Kosovska predsednica Atifete Jahjaga i predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se tokom februara ili početkom marta, tvrdi savetnik predsednice Kosova.

Ramuš Tahiri je rekao da je datum sastanka već određen i da može doći do izmene zbog obaveza, kao i da će tema biti dijalog Beograda i Prištine.

U kabinetu predsednika Srbije je za B92 rečeno da je predsednik spreman >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za sastanak s kosovskom predsednicom, o čemu je i ranije govorio. Međutim, oni nisu mogli ni da potvrde ni da demantuju da je datum već određen.

Tahiri je za RTK rekao i da neće biti otvaranja novih pitanja na tom sastanku.

"Tokom februara, ili početkom marta biće sastanak, ali međunarodni predstavnici mogu promeniti datum. Predsednici nemaju mogućnosti da otvore nova pitanja, ali će dati podsticaj (razmatranju) otvorenih pitanja i razgovarati o dijalogu", rekao je Tahiri.

Kacin: Šteta što je Nikolić odbio Vujanovićevu inicijativu

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je danas da je šteta što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbio inicijativu crnogorskog kolege Filipa Vujanovića da posreduje u susretu Nikolića i kosovske predsednice Atifete Jahjage.

"Na žalost, Nikolić nije prihvatio Vujanovićevu inicijativu da organizuje susret predsednika Kosova i Srbije u Crnoj Gori", rekao je Kacin u izjavi medijima povodom rasprave o predlogu rezolucije Evropskog parlamenta o Crnoj Gori.

Kacin je istakao da bi do takvog susreta trebalo da dođe što pre, zbog evropske budućnosti Srbije, Kosova i celog regiona.

On je pohvalio crnogorske vlasti zbog dobrosusedske politike i rekao da je ta zemlja "pionir i lider evropskih integracija na zapadnom Balkanu".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zakazan sastanak Nikolić-Jahjaga?

Izvor: OkRadio.rs, 22.Jan.2013, 11:41

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga i predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se tokom februara ili početkom marta, tvrdi savetnik predsednice Kosova. Ramuš Tahiri je rekao da je datum sastanka već određen i da može doći do izmene zbog obaveza, kao i da će tema biti dijalog Beograda i Prištine. U...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.