Izvor: B92, 28.Mar.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se nije pojavio na ročištu

Beograd -- Stranka G17 plus saopštila da se Aleksandar Vučić nije pojavio na ročistu po tužbi koju je podneo lider stranke Mlađan Dinkić.

Lider G17 plus tužio je generalnog sekretara Srpske radikalne stranke Aleksandra Vučića "zbog više kleveta i laži izrečenih za skupštinskom govornicom, prilikom izbora Tomislava Nikolića za predsednika parlamenta". Vučić tvrdi da jedva čeka da se pojavi u sudu.

Stranka G17 plus je saopštila da je Vučić uredno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primio poziv za današnje ročište, a da njegov advokat nije umeo da objasni zašto se nije pojavio na sudu.

"Ovo je još jedan dokaz da su radikali najglasniji kada u javnosti vređaju i iznose neistine, a ne smeju da se pojave na sudu kada treba da odgovaraju za izrečene klevete", ocenio je G17 plus.

Ta stranka je navela da je Vučić "imao priliku da danas na sudu iznese argumente za klevete koje godinama iznosi na račun predsednika G17 plus, ali da je očigledno da nije imao hrabrosti da se suoči sa odgovornošću i zakonskom kaznom za iznošenje laži.

"S obzirom na to da se Vučić očigledno plaši direktnog suočavanja sa istinom, očekujemo od suda da pronađe način da ga privede pravdi", piše u saopštenju.

Stranka G17 plus je saopštila i da je tokom današnjeg ročišta, pred kraj davanja iskaza Mlađana Dinkića, sudija obavešten da je naređena evakuacija zbog dojave da je u Palati pravde postavljena bomba, ali da je predsednik stranke, u dogovoru sa sudijom, odlučio da do kraja dovrši svoj iskaz.

Vučić: Stojim iza svake reči

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksanad Vučić izjavio je danas da stoji iza svake reči koju je izrekao na račun ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića i da je svaka reč koju je rekao istinita.

Vučić je rekao i da jedva čeka da izađe pred sud i da je apsolutno spreman da da svoj iskaz.

Vučić je kazao da i sama činjenica da Dinkić traži odštetu od 10 miliona dinara pokazuje da je navikao da radi samo sa milionima i da pokazuje koliki su i kakvi njegovi apetiti i naveo da je srećan kada ga tuže ministri, jer to pokazuje koliko su se uplašili zbog korupcije i kriminala koji su do sada počinili.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.