Izvor: Glas javnosti, 01.Apr.2013, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić putuje na osmu rundu u Brisel

BEOGRAD -  Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da će u Brisel ići i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić na sastanak s delegacijom Prištine u okviru osme runde dijaloga.

To, naveo je Nikolić, treba da pokaže jedinstvo državnog vrha u nameri da se s Prištinom postigne najoptimalnije rešenje, što, dodao je, nije lako jer treba odrediti koji je to mminimum zahteva koji zadovoljava pobe strane.

Nikolić je izašao sa sednice državnog vrha, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koja je, kako je rekao, još traje, i obavestio novinare o toku tog sastanka, nakon čega se vratio da s ostalim predstavnicima vrha vlasti dogovori detalje za sutrašnji nastup naše delegacije u Briselu.

Predsednik Srbije rekao je novinarima da Srbija ne želi da šalje ultimativne zahteve koji bi značili ispunjavanje Ustava i zakona Srbije, ali i da ne prihvata ultimatume, jer, kako je naveo, odgovorni ljudi, naši prijatelji čekaju sa strane da vide ishod.

"Ne odbijamo unapred ništa, ne tražimo da prihvate sve ono što bi bilo idealno za Srbiju, ne može niko da nas naljuti da mi napustimo razgovore, jer je Srbija uvek bila razumna", kazao je Nikolić.

On je dodao da se sastanak državnog vrha u Predsedništvu nastavlja, jer "nije lako odrediti minimum zahteva, uvek jedan deo građana neće biti zadovoljan".

"Ako nam je narod dao poverenje, mi smo spremni da preuzmemo odgovornost", zaključio je Nikolić.

Sastanku prisustvuju i premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik Aleksandar Vučić, potpredsednica vlade zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Vučić ide u Brisel, vrh Srbije ponovo odlučuje o minimumu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da će na osmu rundu dijaloga s Prištinom u Briselu ići i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, i poručio da su sudovi i policija za Srbe na Kosovu i Metohiji minimum koji Beograd traži.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.