Vučić: Platforma za Kosmet u narednim danima i nedeljama

Izvor: Press, 30.Okt.2012, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Platforma za Kosmet "u narednim danima i nedeljama"

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra kod predsednika Republike Tomislava Nikolića biti održan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost gde će biti reči o platformi o Kosovu i Metohiji koja se može očekivati "u narednim danima i nedeljama".

"Iznećemo sutra naše primedbe i određena gledišta i očekujem da, u ne dugom roku, postignemo dogovor i da ga iznesemo opozicionim strankama i postignemo što je moguće širi konsenzus i da sa tim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << možemo da idemo u javnost", rekao je prvi potpredsednik vlade, gostujući na RTS.

Vučić je dodao da se platforma o Kosovu i Metohiji može očekivati "u narednim danima i nedeljama".

Uskoro strategija o borbi protiv korpucije

Vučić je rekao da će uskoro biti doneta Strategija o borbi protiv korpucije, da je nacrt već spreman i da će uskoro biti prosleđen Skupštini Srbije.

Vučić je rekao da se ne može očekivati da zemlja bude bez korupcije ali da očekuje da u martu u izveštaju Evropske komisije bude dobra ocena u borbi protiv korpucije i da će smatrati da je lično kriv ako to ne bude tako.

"Hoću da neko sa strane da svoj sud i moramo da donesemo i donećemo uskoro strategiju borbe protiv korupcije. To je ozbiljan akt na kojem treba da se radi, nacrt je već spreman i uskoro će ići u skupštinu", rekao je Vučić.

On je dodao da treba videti šta treba da se uradi sa izmenama krivičnog zakona i krivično procesnog zakona gde ima mnogo problema. Ako to sve bude završeno u martu, može se očekivati veoma pozitivan izveštaj EK, smatra on.

"Da završimo pravosudnu reformu, da završimo strategiju o borbi protiv korupcije i još dva ključna akta koja treba da donesemo, sistematizujemo sve i napravimo ozbiljne mehanizme...i posle toga moći ću vedra lica da izađem pred ljude u Srbiji", rekao je Vučić.

On je naveo i da očekuje u toj borbi protiv korupcije i pomoć stručnjaka iz Nemačke i da je uveren da će sve uspeti da se postigne iako je relativno kratak rok.

Poseta Klinton i Ešton - podsticaj za reforme

Vučić je naveo da je poseta državne sekretarke SAD Hilari Klinton i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton Beogradu bila podsticaj Srbiji da sprovede reforme i nastavi dijalog sa Prištinom.

On je, govoreći o njihovom sastanku sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Ivicom Dačićem, rekao da je to bio "razgovor koji je trebao da podstakne Srbiju na sprovođenje reformi kao i za dalje razgovore sa Prištinom". Vučić je dodao da se pokazalo da dolazak državne sekretarke SAD Hilari Klinton i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton u Beograd nije bio razlog ni za kakvu strepnju.

On je još rekao da se posle sastanka čuo sa predsednikom Nikolićem.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.