U vladi privatni rat Vučić-Dačić

Izvor: B92, 11.Okt.2012, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U vladi privatni rat Vučić-Dačić"

Beograd -- Lider LDP-a Čedomir Jovanović zatražio je sazivanje sednice Skupštine kako bi se prekinulo tumaranje ljudi koji vode državu. Ubrzo je stigao odgovor SNS.

Lider LDP je kritikovao politiku predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ali i politiku vlade, za koju je rekao da se "pretvorila u privatni rat SPS i SNS". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je na konferenciji za novinare kritike uputio i na račun prvog potpredsednika vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučića uz ocenu da je "njegova uloga u sistemu vrlo konfuzna i opasna za Srbiju".

SNS odgovara da iza napada, kako navode, "uspešnog biznismena i propalog političara Čedomira Jovanovića na predsednika SNS-a Aleksandra Vučića stoji isključivo finansijski interes i ništa više.

LDP traži sednicu skupštine na kojoj bi se stavila, kako navode, tačka na tumaranje predsednika Srbije.

Čedomir Jovanović tvrdi da je Evropa izgubljena, ne zbog izveštaja Evropske komisije, već zbog Vlade, koja nije sposobna da vodi politiku koja će od Srbije napraviti evropsku budućnost.

LDP kritikuje naprednjake navodeći da vrše pritisak na tužilaštvo i ocenjuju da je uloga Aleksandra Vučića vrlo konfuzna i opasna po Srbiju.

“Poltika vlade koja se pretvorila u privatne ratove Dačiča i Vučića i koja se pretvorila u lov na one koji su bez zaštite, potreban nam je red i efiksan poredak, prepreka za to su oni koji se danas nalaze na vlasti”, kazao je Jovanović.

Kritike na račun predsednika države Tomislava Nikolića, kao i njegovog naslednika na čelu naprednjaka Aleksandra Vučića nisu ostale nezapažene u SNS-u.

Oni traže da lider LDP-a srpskoj javnosti saopšti zašto više ne sme da pomene imena Miroslava Miškovića i mnogih drugih srpskih biznismena.

“Tražimo da saopšti srpskoj javnosti ko danas od tajkuna stoji iza njega, dok napada predsednika srpskih naprednjaka.

Uvredljiv ton kojim se Jovanović obraća Vučiću pokazuje da su njegove tajkunske gazde nervozne zbog istraga koje se vode i ne zaslužuju dodatni komentar.

Propalom političaru Čedomiru Jovanoviću bolje bi bilo da objasni javnosti čijim i kojim parama su privatizovana ‘Fidelinka’ i još mnoga preduzeća, umesto što pokušava da drži lekcije boljima od sebe”, navodi se u saopštenju SNS.

Ovim se samo nastavila polemika dve stranke.

LDP je juče zatražio održavanje hitne sednice Odbora za odbranu i bezbednost kako bi se razjasnile sve okolnosti nezadovoljstva policijskih operativaca.

Na tvrdnje da Srbiji nije potreban novi slučaj “crvene beretke” oglasio se i Aleksandar Vučić navodeći da nema vremena da komentariše gluposti kao što su poređenje nezavodoljstva policijskih operativaca i pobune “crvenih beretki”.

LDP: Odgovara na odgovor SNS

LDP je saopštila da je Vučić sam sebi dodelio ulogu Eliota Nesa, mimo svih ustavnih, zakonskih i civilizacijskih pravila.

"Tragično je da, uprkos ogromnoj moći koju je za sebe uzeo i kojom se razmetljivo hvali, prvi potpredsednik Vlade, ministar odbrane i komandant svih tajnih službi i dalje mora da se predstavlja kao žrtva preko stranačkih saopštenja", navodi se u saopštenju LDP.

LDP je pozvao Vučića da mehanizmima države "do kraja da razjasni sve dileme koje eventualno ima".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jovanović: Vučić je opasan po Srbiju!

Izvor: Telegraf.rs, 11.Okt.2012

"Vučić je čovek bez ikakvog smisla za upravljanjem službama bezbednosti, a tako nešto radi", kaže predsednik LDP-a. "Uvredljiv ton kojim je Jovanović kritikovao Vučića pokazuje da su njegove tajkunske gazde nervozne", navodi se u saopštenju naprednjaka

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.