Stanovi na korišćenje liderima SRS

Izvor: B92, 14.Apr.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovi na korišćenje liderima SRS

Beograd, Pirot -- Funkcioneri SRS-a Nikolić, Vučić i Todorović dobili su 1999. na korišćenje od Vlade Srbije stanove u Beogradu, saopštio G17. Šta su dobili tajkuni DS-a, pita SRS.

U odgovoru zamenika generalnog sekretara Vlade na zahtev G17 plus kaže se da je Komisija za stambena pitanja Vlade u drugoj polovini 1998. donela rešenja kojima je Tomislavu Nikoliću dat na korišćenje stan od 186,74 metara kvadratnih, Aleksandru Vučiću stan od 117,48 metara kvadratnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Draganu Todoroviću stan površine 163 metara kvadratnih.

U saopštenju G17 plus precizira se da je dopis Generalnog sekretarijata Vlade Srbije od 14. aprila 2008. dostavljen centrali G17 plus na osnovu zahteva od 26. marta.

"G17 plus poziva Nikolića, Vučića i Todorovića da, ako imaju imalo morala, odmah vrate stanove koje su dobili od države. Tako bi konačno na delu i ličnim primerom pokazali pravdoljubivost i poštenje, na koje se stalno pozivaju", saopštila je ta stranka.

SRS: A koliko su dobili tajkuni?

Srpska radikalna stranka je, kao odgovor na saopštenje Komisija za stambena pitanja Vlade u kome se potvrđuje da su njeni funkcioneri dobili velike stanove na korišćenje, uputila pismo generalnom sekretaru Vlade Srbije Dejanu Mihajlovu.

SRS od Mihajlova traži odgovor na pitanje koliko su poslova od Vlade Srbije dobili tajkuni Vojin Lazarević i Vuk Hamović, koji podržavaju Borisa Tadića, Demokratsku stranku, G17 plus i njihove koalicione partnere, kao i DSS.

"Koliko novca su od građana opljačkale sve Vlade Srbije u poslednjih osam godina u raznim korupcionaškim i kriminalnim aferama", pita se u pismu SRS i nabraja imena više državnih funkcionera iz Tadićeve koalicije i traži odgovor koliko koštaju vile u kojima žive predsednik Boris Tadić i ministar Dragan Šutanovac.

Dinkić za novi zakon o sukobu interesa

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da je potrebno doneti novi zakon o zaštiti sukoba interesa po kojem će političarima koji ne prijave svu imovinu biti doživotno zabranjeno bavljenje politikom.

Dinkić je na predizbornoj konvenciji odborničke liste "Koalicija za Pirot i G17 plus" kazao da bi taj zakon, koji treba da bude usvojen na prvom zasedanju parlamenta nakon izbora, predviđao da svi republički i lokalni funkcioneri prijave imovinu koju imaju u tom trenutku i na kraju mandata.

"Za sve one koji slažu - u novom zakonu će biti predviđena doživotna zabrana bavljenja politikom, a oni koji prekrše zakon - biće predati istražnim organima", rekao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.