Srbija prvi put obeležava Dan vojnih veterana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2015, 03:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija prvi put obeležava Dan vojnih veterana

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić položio je danas venac na spomenik Neznanom junaku na Avali, povodom Dana vojnih veterana, a u Spomen knjigu je upisao da će Srbija da postoji dok rađa takve sinove.

''Kada ste odlučivali - Srbija ili život, odlučili ste Srbija i život za one koji će tek da se rode. Srbija će da postoji dok rađa takve sinove. Rađa ih i danas. Hvala vam u ime današnje Srbije'', napisao je Nikolić.

Sa predsednikom Nikolićem bili su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant garde Milomir Todorović.

Dan vojnih veterana po prvi put se obeležava u Srbiji.

Inače, 4. decembra 1912. godine potpisano je primirije u Prvom balkanskom ratu, a oko 400.000 boraca vojske Kraljevine Srbije postali su ''stari ratnici'', odnosno, veterani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić polaže venac na Spomenik neznanom junaku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2015

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić položiće danas, povodom obeležavanja Dana vojnih veterana, venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, saopšteno je sa Andrićevog venca...Ceremonija dočeka predsednika i svečano polaganje venca otpočeće u 11 sati na platou ispred spomenika na Avali.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.