SLIKE PREDSEDNIKA PARLAMENTA NOĆNA MORA ZA SLIKARA STOJKOVA!

Izvor: Kurir, 11.Feb.2011, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLIKE PREDSEDNIKA PARLAMENTA NOĆNA MORA ZA SLIKARA STOJKOVA!

BEOGRAD - Predsednici parlamenta kao noćna mora! Somborski akademski slikar Dragan Stojkov kaže da mu je dosta svega i da žali što je prihvatio da slika čelne ljude skupštine. Taman pošto je završio s doradom portreta Tomislava Nikolića, koga je, kako kaže, samo malo "ugrubio", na red je stigla Nataša Mićić, koja prvobitnom verzijom nije bila zadovoljna, tvrdeći da je naslikano "vrhunski kič".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
BEOGRAD - Predsednici parlamenta kao noćna mora!

Somborski akademski slikar Dragan Stojkov kaže da mu je dosta svega i da žali što je prihvatio da slika čelne ljude skupštine. Taman pošto je završio s doradom portreta Tomislava Nikolića, koga je, kako kaže, samo malo "ugrubio", na red je stigla Nataša Mićić, koja prvobitnom verzijom nije bila zadovoljna, tvrdeći da je naslikano "vrhunski kič".

Treći portret koji je putovao za Sombor zbog popravke jeste slika aktuelne predsednice skupštine Slavice Đukić-Dejanović. I njega je Stojkov dodatno osenčio, naslikao i novu frizuru, a kosu umesto u crvenkasto obojio u plavo. I šminka je različita - na novoj slici je izraženija, a umesto lančića slikar je naslikao zlatnu ogrlicu.

- Predsednica me nije zvala, ali sam preko službenika čuo da je zadovoljna. Mada, opet sam slikao preko fotografije. Verujte mi da sada želim ovaj posao da zaboravim što pre. Šta će mi to sada kada obeležavam 40 godina od moje prve samostalne izložbe - jada se Stojkov.

Koliko je plaćen

Skupština Srbije je sa 148.000 dinara platila svaki od portreta koje je uradio Dragan Stojkov. Za ukupno 26 slika Stojkovu je plaćeno ukupno 3.848.000 dinara.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.